چند توصیه برای خواب بهتر سالمندان
۱۳۹۵/۱۰/۲۵ - چند توصیه برای خواب بهتر سالمندان
شوراي جهاني بهداشت مغز (GCBH)، با انتشار گزارشي جديد، بر اهميت خواب مناسب براي هوشيار ماندن و حفظ توان ذهني سالخوردگي تاکيد کرده است.
به گزارش اداره کل روابط عمومي و امور بين الملل صندوق بازنشستگي کشوري، به نقل از دبيرخانه شوراي ملي سالمندان کشور، شوراي جهاني بهداشت مغز، با انتشار گزارشي، ضمن تاکيد بر اهميت خواب مناسب براي هوشيار ماندن و حفظ توان ذهني سالمندان، توصيههايي را براي کمک به اين افراد به منظور خواب سريعتر و لذت بردن از يک خواب بيوقفه و طولاني ارائه کرده است.
در اين گزارش که روزنامه اينديپندنت آن را چاپ کرده، يادآور شده است که اساساً خوابيدن سخت و منقطع براي دوره اي طولاني مي تواند خطر بيماري هاي قلبي، چاقي، ديابت، بيهوشي و بي حالي ناگهاني و حتي ابتلا به سرطان را افزايش دهد.
از سوي ديگر، شوراي جهاني بهداشت مغز(GCBH) ، که يک نهاد مستقل شامل محققان و متخصصاني است که در زمينه سلامت مغز و علوم شناختي فعاليت ميکند، با تاکيد بر اهميت خواب مناسب براي هوشيار ماندن و حفظ توان ذهني سالمندان، توصيههايي براي بهتر خوابيدن سالمندان دارد.
يکي از توصيه هاي کارشناسان شوراي جهاني بهداشت مغز، خوابيدن سالمندان با جوراب به ويژه شب ها است. هرچند به خواب رفتن با جوراب، چندان خوشايند نيست، اما ضروري است، افراد مسن يا سالخورده به دليل تحليل قواي جسماني، پاهاي خود را گرم نگه دارند.
همچنين خودداري از مصرف غذا و آشاميدن تا سه ساعت قبل از خواب، پرهيز از بحث و مجادله در شب، استفاده نکردن از تلفن هوشمند و تبلت در اتاق خواب، گرفتن دوش آب گرم پيش از خواب، تعويض چراغهاي سفيد يا آبي رنگ اتاق خواب با چراغهاي نارنجي از جمله توصيههاي اين کارشناسان براي بهبود خواب در افراد سالمند يا بزرگسال است.
از سوي ديگر، کارشناسان معتقدند که در طولاني مدت، کاهش وزن، ورزش کردن، ترک سيگار، پياده روي در طول روز، قرار گرفتن در معرض نور طبيعي آفتاب و پرهيز از چُرت هاي طولاني تر از ۳۰ دقيقه در روز ميتواند به بهبود خواب در دوران سالمندي کمک کند.
در گزارش تازه شوراي جهاني بهداشت مغز، همچنين به افرادي که به رختخواب ميروند، اما خوابشان نميبرد، توصيه شده است که براي مدتي از رختخواب خارج شده و به اتاق ديگري بروند و تنها زماني به رختخواب بازگردند که خواب آلود شده باشند.